Chana masala je moc dobré jídlo z cizrny. Podle ayurvédy nám pomůže shodit přebytečná kila. Neměla jsem koření, ani cibuli, ale i tak to bylo výborné:)
Jako přílohu doporučuji žitné nebo špaldové placky Chapati
INGREDIENCE:
Přes noc namočená cizrna
Mrkev
Sůl
Cibule (jestli máme)
Česnek
Koření, co najdeme doma (kurkuma, kari, garam masala, římský kmín)
Olej nebo Ghí
Petrželka na ozdobu
POSTUP:
Rozpálíme olej a necháme „vyskákat“ římský kmín. Osmahneme najemno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme nastrouhanou mrkev, koření a cizrnu. Zalejeme vodou, můžeme přilít zázvorový nálev a povaříme. Ochutíme solí a ozdobíme petrželkou.
Dobrou chuť:)
A k papání nějaké to počtení „Můj příběh“